AKTUÁLIS


Skót bor - vagy ecet?

Skócia első, kereskedelmi forgalomra szánt szőlőborát készül árulni egy skót séf, bár maga is többesélyesnek véli kísérletét: nem zárja ki az ecetes végredményt sem - írja a BBC hírszolgálatának honlapja.


A szállodatulajdonosként is tevékenykedő Pete Gottgens a skóciai Pertshire-ben lévő Ardeonaig nevű hoteljének kertjében termeszti borszőlőjét. A séf "borgőzös" ötletét olyan hűvös országok desszertborai inspirálták, mint Kanada és Svédország. "Egy pillanatig sem gondolom, hogy vetekedni tudunk majd a világ nagy bortermelő vidékeivel. Ám mindenképpen tanulni fogunk és tapasztalatokat gyűjtünk a próbálkozásból"- mondta Gottgens.

A séf az éttermében szeretné majd árulni a különleges nedűt, sőt az érdeklődő vendégeknek még a borkészítés folyamatát is bemutatná. A skót felföldön elterülő Tay-tó (Loch Tay) partján fekvő szálloda területén eddig összesen 48, négy különböző fajtájú szőlőtőkét ültetett a séf. "Valamit mindenképpen fogunk készíteni idén, legyen az akár bor, akár ecet. Attól függően, hogy miként alakulnak a dolgok, további 800 szőlőtőkét szeretnénk elültetni, ha úgy látjuk, hogy sikerünk van" - mondta Gottgens, akit leginkább a skót vidék napsugárban szegény nyarai aggasztanak. Kanadában a telek valóban zordabbak, de a nyarak sokkal naposabbak, mint Skóciában.

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Skót bor - vagy ecet?

Skócia első, kereskedelmi forgalomra szánt szőlőborát készül árulni egy skót séf, bár maga is többesélyesnek véli kísérletét: nem zárja ki az ecetes végredményt sem - írja a BBC hírszolgálatának honlapja.


A szállodatulajdonosként is tevékenykedő Pete Gottgens a skóciai Pertshire-ben lévő Ardeonaig nevű hoteljének kertjében termeszti borszőlőjét. A séf "borgőzös" ötletét olyan hűvös országok desszertborai inspirálták, mint Kanada és Svédország. "Egy pillanatig sem gondolom, hogy vetekedni tudunk majd a világ nagy bortermelő vidékeivel. Ám mindenképpen tanulni fogunk és tapasztalatokat gyűjtünk a próbálkozásból"- mondta Gottgens.

A séf az éttermében szeretné majd árulni a különleges nedűt, sőt az érdeklődő vendégeknek még a borkészítés folyamatát is bemutatná. A skót felföldön elterülő Tay-tó (Loch Tay) partján fekvő szálloda területén eddig összesen 48, négy különböző fajtájú szőlőtőkét ültetett a séf. "Valamit mindenképpen fogunk készíteni idén, legyen az akár bor, akár ecet. Attól függően, hogy miként alakulnak a dolgok, további 800 szőlőtőkét szeretnénk elültetni, ha úgy látjuk, hogy sikerünk van" - mondta Gottgens, akit leginkább a skót vidék napsugárban szegény nyarai aggasztanak. Kanadában a telek valóban zordabbak, de a nyarak sokkal naposabbak, mint Skóciában.

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra